Φωτογραφικό Υλικό

Αφορά ένα χώρο πλήρως ανανεωμένο, με σεβασμό στην αισθητική του φυσικού περιβάλλοντος, με φρέσκες ποιοτικές και μόνο Ελληνικές πρώτες ύλες.


Πρόκειται για ένα μαγαζί με Ιστορία καθώς ανήκει στην οικογένεια από το 1927 όπου και ο Ηλίας Κυριακόγκωνας , βέρος Μανιάτης θέλησε να μετοικήσει από τη Μάνη σε πιο εύφορα εδάφη. Αγόρασε ένα από τα πιο όμορφα οικόπεδα του χωριού και δούλεψε τη πρώτη ψαροταβέρνα και κρασοπωλείο της περιοχής. Παράλληλα έκανε εμπόριο, πουλώντας στο μαγαζί λάδι, σύκα, κρασί και πετρέλαιο καθότι δεν υπήρχε οδικό δίκτυο και όλο το εμπόριο γινόταν ακτοπλοϊκά. Η ψαροταβέρνα αναπτύχθηκε και έγινε ονομαστή στην ευρύτερη περιοχή. Δούλεψε με τον ιδιοκτήτη του έως και το 1963 όπου μετά το νοίκιασε λόγω ηλικίας.
Πέρασε στα χέρια του ανιψιού του Ιωάννη Κυριακόγκωνα, όπου και μέχρι το 2014 το νοίκιαζε μη χάνοντας βέβαια την ιδιότητα του ως ψαροταβέρνα.

Το 2014 ο εγγονός του δημιουργού αυτού του μαγαζιού αποφασίζει να αλλάξει ρότα στην επιτυχημένη του καριέρα στην Αθήνα και μαζί με τη γυναίκα του Σταυρούλα, ανακαινίζουν πλήρως το χώρο, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό καλοκαιρινό χώρο που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες!


Προκειμένου να το πετύχουν αρχικά προσπάθησαν να δώσουν στο μαγαζί την εξωτερική εικόνα που είχε πριν 95 χρόνια. Πετρόχτιστο και πλήρως εναρμονισμένο με το βράχο πίσω του αλλά και με τη θάλασσα μπροστά του, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ειδυλλιακή που κάνει τις καλοκαιρινές ημέρες των επισκεπτών του ξεχωριστές.
Η πλήρως εξοπλισμένη και σύγχρονη κουζίνα δεν θα μπορούσε παρά να λάμπει κάτω από τις οδηγίες του γνωστού σεφ Νίκου Φωτιάδη που επιμελείται το μενού στο Λιόγερμα.


Μεσογειακή κουζίνα, καθαρές γεύσεις, φρέσκα υλικά και ψάρια από τον κόλπο της Ελιάς που αγοράζονται καθημερινά από τους ντόπιους ψαράδες αποτελούν τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών.
Ένα εστιατόριο με σκοπό του ο επισκέπτης του να φύγει ικανοποιημένος, με όμορφες αναμνήσεις και με τη προσμονή της επόμενης επίσκεψης του!